Gasten geven ons een

8,2 Bekijk beoordelingen

NederlandsDeutschEnglish
Free Wifi

Locatie De Schapenboet

Iedereen die wel eens op Texel is geweest heeft ze ongetwijfeld gezien: schapenboeten. Een 'boet' is de West-Friese benaming voor een schuur of bijschuur en in tegenstelling tot wat velen denken, dienden deze schuurtjes niet als stalling voor de schapen maar als opslagplaats voor het hooi. Omdat de wind op Texel voornamelijk uit het zuidwesten waait, staan bijna alle schapenboeten met de platte kant en de toegangsdeur naar het noordoosten. Zo konden de schapen bij koud weer toch de luwte van deze gebouwtjes opzoeken én kon het losse hooi windvrij in de boet gebracht worden. 

Eén van deze boeten is gerestaureerd en voor Hotel De Pelikaan Texel geschikt gemaakt voor vergaderingen, meetings, seminars, trainingen, trouwerijen en partijen. Een unieke en typisch Texelse locatie voor 8 tot 40 personen die voorzien is van alle benodigde faciliteiten. Wilt u gebruik maken van bijvoorbeeld een microfoon of beamer, dan kunt u deze bij ons huren. 

U kunt hier genieten van een ontbijt, consumptiestop, lunch en diner. Informeer gerust naar onze speciale arrangementen! 

Bel met 0222 31 72 02 of mail naar info@depelikaan.nl voor meer informatie, advies of een offerte op maat.

Bekijk ons op Facebook