Gasten geven ons een

8,2 Bekijk beoordelingen

NederlandsDeutschEnglish
Free Wifi

Historie

Voor de oorsprong van Hotel de Pelikaan Texel gaan we terug naar 1934, het jaar waarin begonnen werd met de bouw van het Kamphuis De Pelikaan. Deze accommodatie beschikte destijds over 80 bedden en een groot buitenterrein waar gekampeerd kon worden. In een folder uit die tijd werd vooral de ligging lovend omschreven: "De Pelikaan staat op een der mooiste plekjes van Texel, dicht genoeg bij de badplaats De Koog om het badleven mee te maken en toch ver genoeg er vandaan om in rust van het omringende natuurschoon te genieten." 

Vanaf de beginjaren tot nu heeft De Pelikaan de nodige veranderingen ondergaan: Zo werden eerst de slaapzalen groter en bouwde men kleine huisjes voor 4, 6 en 8 personen op het terrein. Om ook in de oorlogstijd gasten te blijven trekken, werd een speciale folder uitgebracht waarin stond dat "in tegenspraak met vele angstverhalen Texel in totaal ongeschonden toestand verkeert" en dat men "alleen broodkaarten mee moet brengen; al het andere is aanwezig.". Maar natuurlijk heeft de oorlogstijd invloed op de bezetting en de toeristenstroom neemt af, maar Kamphuis De Pelikaan blijft bestaan. 

In de jaren 60 veranderde het kamphuis in een hotel, waarbij het restaurant, de lounge en extra hotelkamers gerealiseerd en bijgebouwd werden. Hotel de Pelikaan bestond toen uit 33 kamers en zes gezamenlijke was- en toiletruimtes. Pas in 1973 kwamen er kamers met douche en toilet. 

Inmiddels zijn we vele jaren verder en is ons hotel aangepast aan deze tijd, met alle gemakken en het comfort dat u tegenwoordig van een hotel mag verwachten. Zo beschikken wij op dit moment over totaal 62 hotelkamers en diverse appartementen. Eén ding is echter onveranderd: Alle gasten van Hotel de Pelikaan Texel kunnen nog steeds van het omringende natuurschoon genieten!

Bekijk ons op Facebook